Reis naar Indonesie

Afgelopen maand januari waren Frans en Ineke in Indonesië. De reis voerde hen van Jakarta, Semarang, Jepara, Jokya, Bali terug naar Jakarta. Frans hield zich voornamelijk bezig met het onderhouden van contacten en bezigheden die daaruit voortvloeiden. Bezigheden die voornamelijk ‘de Lachende Javaan’  als onderwerp hadden.

Zo is Frans druk bezig geweest met de uitvoering van houten lambriseringen en meubelwerk voor de eerste verdieping langs het raam, waar uiteindelijk een sfeer uit de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw moet worden gecreëerd. Met de kunstenaar Nasirun bespraken zij de aanschaf van kunstwerken die de ruimte voor de koffiebar zullen sieren.

De collectie is uitgebreid met een emaillen bord, uit de jaren twintig(?),  van de firma Stokvis uit Soerabaja. En met de schilder Bram Brawida zijn er schetsen besproken voor een serie schilderijen, die uiteindelijk moeten resulteren in een tentoonstelling ergens in de toekomst. Natuurlijk hebben zij ook heerlijk gegeten en gesnoept om toch zoveel mogelijk de culinaire cultuur te ontdekken.